Eiendomsbransjens stipendordning for 2025 er åpen for søknader!

Er du student og planlegger å skrive en oppgave med tema innenfor eiendom til våren?
Gjennom Eiendomsbransjens Stipendordning ønsker vi å fremme nytenkning og kunnskap som kan være med på å forme bransjens utvikling.

Juryen for 2025 består av disse fem ledende bransjeprofilene:

  • Ellen Langeggen, administrerende direktør i KLP Eiendom
  • Øivind Solbakken, administrerende direktør i Bertel O. Steen Eiendom
  • Gjert Brun, Managing Director i Orkla Eiendom
  • Dag Tønder, forvaltningsdirektør eiendom i Storebrand Asset Management
  • Tone Falch Monsen Revheim, styremedlem og medeier i BHG Eiendom

Dette er en fantastisk mulighet til å få anerkjennelse og støtte for ditt arbeid – samtidig som du bygger nettverk i bransjen. Vi gleder oss til å høre dine idéer!

søknadsfrist for 2025 er fredag 7. februar kl 12:00. Vi anbefaler alle sisteårsstudenter som skriver oppgave innen eiendomsfag om å søke! Les mer om stipendordningen her: Eiendomsyrker AS – Stipend

Leder for en dag

Tenk å få lede et eiendomsselskap mens du fortsatt går på videregående! Jonas Lunde Nirisrud fikk nettopp denne muligheten da han fulgte Øivind Solbakken, administrerende direktør i Bertel O. Steen Eiendom AS, gjennom Leder for en dag. Jonas, som er daglig leder i ungdomsbedriften DoubleO-Ai UB på Elvebakken videregående skole, syntes det var utrolig spennende å lære mer om hvordan en leder kan bidra til å skape en sterk og positiv arbeidskultur i selskapet Vi vil rette en stor takk til Bertel O. Steen og Øivind Solbakken for at dere gjorde denne inspirerende dagen mulig.

Eiendomsbransjens karrieredag 2024

I samarbeid med Norsk Eiendom inviterte Eiendomsyrker til vår årlige karrieredag 31. oktober, hvor vi satte fokus på fremtidens muligheter i eiendomsbransjen. Overordnet tema for dagen var «Bli med på å bygge morgendagens samfunn!»

Eiendomsbransjen er i konstant utvikling, og for å møte fremtidens behov trenger vi engasjerte, innovative mennesker som ønsker å være med på å forme samfunnet. Her fikk studenter fra både OsloMet, Handelshøyskolen BI og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet muligheten til å utforske ulike karriereveier i eiendomsbransjen og til å knytte verdifulle kontakter med bransjeaktører. Arrangementet skapte en inspirerende arena for læring og nettverksbygging.

RE:SEARCH 2024 - Eiendomsbransjens forskningsdag

RE: search 2024 – Eiendomsbransjens forskningsdag ble arrangert i samarbeid med Senter for eiendomsfag og NMBU, og samlet aktører fra både akademia og næringslivet for å dele kunnskap og fremme innovasjon innen by- og eiendomsutvikling.

RE: search er et initiativ som bygger bro mellom akademia, næringslivet og eiendomssektoren. Målet er at dette skal bli et årlig arrangement som fremmer kunnskapsutvikling, og styrker bransjen som en kunnskapsintensiv, innovativ og samfunnsbyggende sektor. Forskningsdagen skaper en plattform for deling av forskningsbasert innsikt og bidrar til å knytte akademia tettere til praksisfeltet.

Akademisk innsikt og bransjeperspektiver
Forskningsmiljøene fra NMBU og OsloMet ga verdifulle innblikk i pågående og nylig avsluttede forskningsprosjekter innen byutvikling og eiendomsforvaltning. Deres arbeid belyser viktige utfordringer og muligheter som er direkte relevante for aktører i eiendomsbransjen. Eksperter fra næringen delte også sine perspektiver på fremtidens kunnskapsbehov, og understreket betydningen av innovasjon for å møte bransjens kommende utfordringer.

Summer Schools 2024 – Fremtidens eiendomsutviklere
Statsbygg, Aspelin Ramm Eiendom og OsloBygg KF delte sine erfaringer fra Summer Schools 2024. Disse programmene utgjør en viktig bro mellom utdanning og praksis, og bidrar til å forme fremtidens arbeidstakere innen sektoren.

En plattform for fremtidige samarbeid
Gjennom presentasjoner av pågående og fremtidige forskningsprosjekter ble forskningsdagen en dynamisk kunnskapsarena hvor akademia og næringslivet kunne utforske nye samarbeidsmuligheter. Med et felles fokus på samfunnsutvikling og bærekraft er ambisjonen å legge grunnlaget for en eiendomssektor i konstant utvikling og verdiskapning.

 

Hvilken kompetanse trenger eiendomsbransjen fremover?

For at vår bransje skal lykkes med sine investeringer i by- og stedsutvikling, er vi avhengig av at større deler av vår omverden oppdager vårt samfunnspotensial og vil bidra til å løse fremtidens arealbehov sammen med oss.

Eiendomsyrker inviterte til paneldebatt, for å belyse hva ledende eiendomsorganisasjoner tenker om kompetansebehov og talentrekruttering fremover. Det ble en innsiktsfull diskusjon om hvilke ferdigheter og kompetanser som vil være avgjørende for eiendomsbransjens fremtid. Paneldeltakerne delte sine tanker om hvordan vi kan møte bransjens behov gjennom tverrfaglig samarbeid, og hvor viktig det er å utvikle og styrke de ansatte.
Kunstig intelligens (AI) ble også et tema, hvor det ble tydelig at vi kun er i startfasen, men at AI har stort potensial til å endre hvordan vi jobber i årene fremover

Paneldeltakerene var: 
Ellen Langeggen, forvaltningsdirektør og påtroppende adm. direktør i KLP Eiendom
Gjermund Riis Brekke, daglig leder i Drammen Eiendom KF
Nina Hage, konserndirektør for Bulk Industrial Real Estate
Kristin Folge, adm. direktør i L.A. Lund
Terje Holsen, førsteamanuensis og tidligere eiendomsdirektør ved NMBU

Moderator
Matilda Vinje,administrerende direktør i Schage Eiendom

 

Vinnerne av Eiendomsbransjens stipendordning 2024

Eiendomsbransjens stipend til bachelor og masterstudenter deles ut av Eiendomsyrker hvert år. Formålet er bidra til å øke kunnskapsnivået  samt å inspirere til nytenkning om eiendomsbransjens samfunnsroller fremover.

Presentasjon av hovedfunnene i masteroppgavene ble presentert 23.august hos NHO, med bransjeforeningen Norsk Eiendom som vertskap.

Se opptak her: Eiendomsbransjens stipendordning 2024: Vinnerne presenterer sine masteroppgaver (norskeiendom.org)

 

Oslo Entreprenørskapsliga

Samarbeid med Oslo Entreprenørskapsliga

«Hvordan må eiendomsbransjen endre sine forretningsmodeller for å oppnå trippel bunnlinje?»

Denne multikomplekse problemstillingen jobbet 60 studenter i tverrfaglige team med i to uker. Studentene gjorde research for å forstå oppdraget, hentet innsikt på tvers av bransjen, analysert funnene og basert på disse, utviklet løsningsforslag som de presenterte 27.september. Studentene imponerte med sitt engasjement, nysgjerrighet og evne til å sette seg inn i denne komplekse problemstillinger. De viste en forståelse for hvordan man effektivt samarbeider i tverrfaglige team, noe som er helt avgjørende for å skape innovative løsninger.Oslo Entreprenørskapsliga

Takk til Ungt Entreprenørskap som bygger bro mellom studentene og arbeidslivet.