Bli med oss på reisen videre!

Vårt mål er at du skal bli kjent med den verdiskapningen som landets byggherre-, gårdeier- og forvaltningsvirksomheter samt noen våre sentrale rådgivere representerer, for å få innsikt i hvordan private og offentlige eiendomsinvesteringer utgjør en av de mer sentrale byggesteinene for norsk samfunnsutvikling.

For å løse morgendagens by-, bygg- og miljøutfordringer trenger vi kloke hoder og kyndige hender til å hjelpe oss i den videre utvikling og forvaltning av vårt bebygde samfunn.

For at vår bransje skal lykkes med sine investeringer i by- og stedsutvikling, er vi derfor avhengig av talenter som vil bidra til å løse fremtidens arealbehov.

RE:SEARCH 2024 - Eiendomsbransjens forskningsdag

RE: search 2024 – Eiendomsbransjens forskningsdag ble arrangert i samarbeid med Senter for eiendomsfag og NMBU, og samlet aktører fra både akademia og næringslivet for å dele kunnskap og fremme innovasjon innen by- og eiendomsutvikling.

RE: search er et initiativ som bygger bro mellom akademia, næringslivet og eiendomssektoren. Målet er at dette skal bli et årlig arrangement som fremmer kunnskapsutvikling, og styrker bransjen som en kunnskapsintensiv, innovativ og samfunnsbyggende sektor. Forskningsdagen skaper en plattform for deling av forskningsbasert innsikt og bidrar til å knytte akademia tettere til praksisfeltet.

Akademisk innsikt og bransjeperspektiver
Forskningsmiljøene fra NMBU og OsloMet ga verdifulle innblikk i pågående og nylig avsluttede forskningsprosjekter innen byutvikling og eiendomsforvaltning. Deres arbeid belyser viktige utfordringer og muligheter som er direkte relevante for aktører i eiendomsbransjen. Eksperter fra næringen delte også sine perspektiver på fremtidens kunnskapsbehov, og understreket betydningen av innovasjon for å møte bransjens kommende utfordringer.

Summer Schools 2024 – Fremtidens eiendomsutviklere
Statsbygg, Aspelin Ramm Eiendom og OsloBygg KF delte sine erfaringer fra Summer Schools 2024. Disse programmene utgjør en viktig bro mellom utdanning og praksis, og bidrar til å forme fremtidens arbeidstakere innen sektoren.

En plattform for fremtidige samarbeid
Gjennom presentasjoner av pågående og fremtidige forskningsprosjekter ble forskningsdagen en dynamisk kunnskapsarena hvor akademia og næringslivet kunne utforske nye samarbeidsmuligheter. Med et felles fokus på samfunnsutvikling og bærekraft er ambisjonen å legge grunnlaget for en eiendomssektor i konstant utvikling og verdiskapning.

 

 

Hvilken kompetanse trenger eiendomsbransjen fremover?

For at vår bransje skal lykkes med sine investeringer i by- og stedsutvikling, er vi avhengig av at større deler av vår omverden oppdager vårt samfunnspotensial og vil bidra til å løse fremtidens arealbehov sammen med oss.

Eiendomsyrker inviterte til paneldebatt, for å belyse hva ledende eiendomsorganisasjoner tenker om kompetansebehov og talentrekruttering fremover. Det ble en innsiktsfull diskusjon om hvilke ferdigheter og kompetanser som vil være avgjørende for eiendomsbransjens fremtid. Paneldeltakerne delte sine tanker om hvordan vi kan møte bransjens behov gjennom tverrfaglig samarbeid, og hvor viktig det er å utvikle og styrke de ansatte.
Kunstig intelligens (AI) ble også et tema, hvor det ble tydelig at vi kun er i startfasen, men at AI har stort potensial til å endre hvordan vi jobber i årene fremover

Paneldeltakerene var: 
Ellen Langeggen, forvaltningsdirektør og påtroppende adm. direktør i KLP Eiendom
Gjermund Riis Brekke, daglig leder i Drammen Eiendom KF
Nina Hage, konserndirektør for Bulk Industrial Real Estate
Kristin Folge, adm. direktør i L.A. Lund
Terje Holsen, førsteamanuensis og tidligere eiendomsdirektør ved NMBU

Moderator
Matilda Vinje,administrerende direktør i Schage Eiendom

 

Vinnerne av Eiendomsbransjens stipendordning 2024

Eiendomsbransjens stipend til bachelor og masterstudenter deles ut av Eiendomsyrker hvert år. Formålet er bidra til å øke kunnskapsnivået  samt å inspirere til nytenkning om eiendomsbransjens samfunnsroller fremover.

Presentasjon av hovedfunnene i masteroppgavene ble presentert 23.august hos NHO, med bransjeforeningen Norsk Eiendom som vertskap.

Se opptak her: Eiendomsbransjens stipendordning 2024: Vinnerne presenterer sine masteroppgaver (norskeiendom.org)

 

Oslo Entreprenørskapsliga

Samarbeid med Oslo Entreprenørskapsliga

«Hvordan må eiendomsbransjen endre sine forretningsmodeller for å oppnå trippel bunnlinje?»

Denne multikomplekse problemstillingen jobbet 60 studenter i tverrfaglige team med i to uker. Studentene gjorde research for å forstå oppdraget, hentet innsikt på tvers av bransjen, analysert funnene og basert på disse, utviklet løsningsforslag som de presenterte 27.september. Studentene imponerte med sitt engasjement, nysgjerrighet og evne til å sette seg inn i denne komplekse problemstillinger. De viste en forståelse for hvordan man effektivt samarbeider i tverrfaglige team, noe som er helt avgjørende for å skape innovative løsninger.Oslo Entreprenørskapsliga

Takk til Ungt Entreprenørskap som bygger bro mellom studentene og arbeidslivet.

Leder for en dag

Hva tenker en leder gjennom en arbeidsdag? Hvordan tar man kjappe avgjørelser og kommuniserer det ut til teamet? Hva slags drive og tempo har en erfaren leder gjennom en arbeidsdag? Svaret på disse spørsmålene finner man ikke i en bok. Da er det godt at sultne unge ledertalenter faktisk kan få mulighet til å lære ved å gjøre, gjennom å være Leder for en dag. De siste ukene har de fire unge ledere, Athithyan Valluvan, Sbikah Choudhry, Hedda Aarhus og Theo Floden, vært med på en dag uten om det vanlige. De var utvalgt til å følge hver sin erfarne leder fra eiendomsbransjen gjennom en hel arbeidsdag, hvor formålet var å gi de unge lederne et innblikk i lederrollen og forhåpentligvis motivasjon til å ønske å bli leder selv også i fremtiden. Tusen takk til Norwegian Property, Storebrand Asset Management, Bulk Industrial Real Estate og Polaris Eiendom for lånet av deres ledere!